All-in-one duikvakantie op Bonaire

Bonaire staat wereldwijd bekend om haar adembenemende onderwaterwereld, de onaangetaste koraalriffen vormen de leefomgeving van prachtige tropische vissen en andere kleurrijke zeebewoners.

Bonaire is een benedenwinds eiland en valt buiten de orkaanzone, daardoor blijft het koraal intact en is van zeer hoge kwaliteit. Vrijwel alle Caribische eilanden hebben te maken met verwoestende stormen die een onherstelbare schade aan de kwetsbare koraalriffen aanricht. De wateren rond Bonaire vormen het National Marine Park , het zicht onder water is op sommige plekken meer dan negentig meter!

Het duiken op Bonaire is laagdrempelig. Je kunt naar willekeurige plek aan de kust rijden en daar vanaf het strand een duik te maken waardoor je vrijwel direct midden in het koraalrif zit. Dit is waarmee Bonaire onderscheidend is ten opzichte van de meeste andere mondiale duikbestemminge. Niet voor niets prijkt op alle autonummerplaten de slogan: ‘Diver’s Paradise’. Dit is ook de reden waarom wij deze site Bonaire Paradise hebben genoemd! Ook de plek waar je het beste aan wal kunt gaan is gemarkeerd. Op deze plek ligt een gele steen met het opschrift ‘exit’. Men probeert op deze manier het koraal maximaal te ontlasten en minimaal te belasten. Een groot deel van de duiklocaties in het noorden van Bonaire liggen in het prachtige Nationaal Park “Slagbaai”. Het Washington Slagbaai National Park beslaat het volledige noordelijke gedeelte van Bonaire. De duiklocatiesdie centraal op het eiland liggen zijn voor een groot deel gesitueerd voor de westkust van Kralendijk met haar langgerekte buitenwijken. In de Engelse taal worden deze duiklocaties ook wel ‘the house reef dive sites’ genoemd omdat ze als het ware in de achtertuinen van de aldaar gesitueerde accommodaties en woonhuizen liggen.Je kunt hier vanaf je hotelkamer met je duikuitrusting het koraalrif in wandelen. Op Bonaire behoren sommige stranden toe aan privépersonen waaronder dus ook aan hotels & resorts.

De duiklocaties in het zuiden van Bonaire liggen in een adembenemend mooi decor. Het zuiden van het Caribische eiland is namelijk het domein van de beroemde zoutpannen met centraal daarin gelegen de fascinerende kolossale zoutpiramides. Eenmaal verlicht door de Caribische zon stralen zowel de zoutpannen als de zoutpiramides een paarsachtige gloed af die het gebied tot een surrealistisch buitenaards landschap doet aanvoelen.

Vraag ons naar uw all-in-one duikvakantie!