Gezond en bewust eten op Bonaire

Ben jij iemand die graag gezond en bewust eet? Op vakantie is dat niet altijd even eenvoudig. Zeker als je een speciaal dieet volgt of als je vegetarisch of veganistisch bent. De restaurants op Bonaire springen hier steeds beter op in, maar een gevarieerd aanbod vinden in winkels is nog wat lastig.

Waar kun je lekkere en gezonde snacks halen op het eiland? 

Gezonde behoefte

Victor en zijn moeder Mireya liepen zelf een aantal jaar geleden tegen dit probleem aan. Als kind kwam Victor van Venezuela naar Bonaire en ging later in de Verenigde Staten studeren. Vanuit de VS was hij gewend, na bijvoorbeeld het sporten, een gezonde shake of snack te kunnen kopen. Toen hij in 2016 weer terugkwam naar Bonaire merkte hij dat er op het eiland vrijwel niets was dat in deze behoefte van snel iets gezonds kopen kon verzien. Zijn moeder, die ook op Bonaire woont, liep al enige tijd met het idee een plek te ontwikkelen dat gezond eten en drinken aanbood. Zo is het concept van de winkel en café Peanuts ontstaan. Moeder en zoon opende Peanuts in 2017, in een klein pandje in hartje Kralendijk.

Familiebedrijf

Van schepproducten zoals zaden, noten en gedroogd fruit, gevulde arepa’s (een typisch Venezolaans en Colombiaans plat broodje gemaakt van maïsmeel) tot smoothies, shakes en goede koffie, Peanuts heeft een gevarieerd aanbod. De winkel werd snel populair onder bewoners en toeristen en groeide rap uit zijn voegen. Waar Victor en zijn moeder met z’n tweeën begonnen is Peanuts uitgegroeid tot een familiebedrijf met 12 medewerkers. Afgelopen maandag opende de nieuwe locatie aan de Kaya Grandi in een monumentaal Bonairiaans pand. 

Dé plek voor gezond eten op Bonaire

Peanuts wil de plek zijn waar men naar toe gaat voor gezond eten en drinken. Ook als je een speciaal dieet volgt, zoals het momenteel populaire Keto dieet bijvoorbeeld, wil Peanuts zijn klanten kunnen voorzien in speciale recepten en producten. Maar Peanuts richt zich niet alleen op de gezondheid van de mens, ook op het milieu. Producten en verpakkingen zijn zoveel mogelijk eco-vriendelijk.

De nieuwe locatie van Peanuts biedt de ruimte om lekker te kunnen blijven zitten, zowel binnen als buiten, en is te vinden aan de Kaya Grandi 34B (naast Xerox). Geopend van 07:00 tot 21:00 uur.