Penny Lane Exchange - bewust shoppen

Vergeleken met Aruba en Curaçao is op Bonaire de keus om te winkelen iets kleiner. Dat neemt niet weg dat er genoeg leuke winkeltjes zijn op het eiland om uit te kiezen. En wie van shoppen en modieuze kleding houdt, maar niet de volledige winkelprijs wilt betalen, is er een lokaal winkeltje dat zeker de moeite waard is om te bezoeken tijdens je vakantie op Bonaire. 

Lokale tip

Een beetje verstopt op de eerste verdieping van La Terraza Shopping Mall, zit de tweedehandswinkel Penny Lane Exchange. Dit is niet een standaard tweedehandswinkel. Men kan bij Penny Lane Exchange kleding brengen die ze niet meer willen, maar nog te mooi is om weg te gooien. Met haar oog voor design selecteert de Noord Amerikaanse eigenaresse Donna DeSalvo streng op kwaliteit en wat op dat moment in de mode is. Hierdoor kun je in haar winkel allerlei (dure) merken vinden, voor een gereduceerde prijs en altijd schoon gewassen. Maar niet alle kleding is tweedehands. Leven op Bonaire betekent dat online shoppen voor consumenten niet eenvoudig is. Wanneer bestelde kleding eenmaal aangekomen is en vervolgens niet past of bevalt, kan het meestal niet meer teruggestuurd of geruild worden. Deze nieuwe en ongedragen kleding belandt vaak ook bij Penny Lane, aangeboden voor een betere prijs. Daarnaast is de winkel stijlvol, overzichtelijk en gezellig. Alles hangt op type en maat. Liefhebbers van shoppen kunnen zich goed vermaken met het speuren naar unieke vondsten. Penny Lane Exchange ontvangst regelmatig nieuwe kleding, waardoor er altijd veel aanbod en afwisseling is. 

Eco

Het concept van Penny Lane Exchange is niet alleen fijn voor de garderobe en portemonnee, maar ook voor het milieu en de lokale gemeenschap. Kleding wordt gerecycled, krijgt een nieuw leven en het vermindert brandstofgebruik van bijvoorbeeld productie- en transportkosten. Daarnaast krijgen mensen die kleding brengen naar Penny Lane een percentage van de verkoop. Om haar aanbod fris te houden, hanteert Donna een maximale periode dat kleding in haar winkel mag blijven hangen. Na deze periode worden de spullen gedoneerd aan het goede doel, als de oude eigenaar de spullen niet meer terug hoeft. Wanneer je shopt bij Penny Lane Exchange steun je dus ook direct de lokale gemeenschap.

Penny Lane Exchange  is te vinden schuin tegenover koffiehuis Gio’s aan de Kaya Grandi 23-G, via de trap die naar de eerste verdieping van La Terraza Shopping Mall leidt.