Sightseeing noord Bonaire, deel 2

Vorige week begonnen we de Bonaire noord tour, waar we bij a 1000 steps waren gebleven voor een duik.

We volgen de weg verder het noorden in. Links van de weg, langs de kust, lopen verschillende korte wandelpaden waar u in alle rust kunt genieten van het uitzicht over de helder blauwe zee. U kunt de auto makkelijk parkeren in een van de parkeerhavens en vervolgens een pad oplopen. Sommige paden hebben een bankje waar u even kunt zitten en op andere plekken komt u bijvoorbeeld op een klein strandje uit, waar u het water in kunt.

 

Wanneer u de route vervolgt zal de weg veranderen in een eenrichtingsweg. Vanaf hier kunt u in principe niet meer omkeren. Om terug te komen in Playa (of waar u ook verblijft) moet u door Rincon, om zo terug naar het centrum te komen. Alsnog kan het voorkomen dat u een tegenligger krijgt, dus wees alert. Ook voor overstekende duikers trouwens.

 

Een ander strandje en tevens geliefde duik- en snorkelplek is Tolo. U ziet het bordje vanzelf langs de weg staan. Hier kunt u prima even picknicken bij het stenen bankje. Als u hier het water in gaat, is het aan te raden waterschoentjes aan te doen, vanwege de zee-egels die in de branding kunnen liggen.

 

Aan het einde van de toeristenweg komt u bij Karpata aan, wat ook weer een populaire duikspot is. Voor snorkelaars iets minder, vanwege de soms wat hoge golfslag. Aan de andere kant van de weg staat het Karpata landhuis, wat op de gelijknamige aloë vera plantage staat met daarnaast een gerestaureerde aloë oven. Het gebouw dateert uit 1870 en is in 1980 gerestaureerd, maar is nu alweer enige tijd niet in gebruik. Dit is te zien aan het vervallen landhuis. Desalniettemin de moeite waar om er even een kijkje te nemen.

 

We kijken er naar uit u volgende week verder op pad te nemen voor deel 3.