Sightseeing noord Bonaire, deel 4

We zijn aan de rand van Rincon aangekomen, het oudste dorp van het eiland. Nog voor u Rincon inrijdt, voordat de weg stijl naar beneden gaat, is aan uw rechterhand het restaurant Posada para Mira.

 

Een goede plek om te stoppen voor lunch. Hier kunt genieten van lokale Bonairiaanse gerechten, zoals leguanensoep en kabritu stobá (stoofschotel met geitenvlees). Posada para Mira bevindt zich op een heuvel en u kijkt uit over een typisch Bonairiaans landschap. Verderop in het dorp kunt ook heerlijk lokaal eten bij Rose Inn. Dit knusse plekje midden in Rincon heeft geen officiële menukaart, maar er zijn altijd dagelijkse specialiteiten om uit te kiezen.

 

Rincon is het oudste dorp van Bonaire. Het door de Spanjaarden opgezette dorp (rond 1527) ligt strategisch gelegen in een vallei. Dit was destijds ter bescherming tegen mogelijk gevaar van piraten en andere bedreigingen. Vanaf het water is Rincon namelijk niet te zien. Het dorp mag misschien klein zijn, maar er is genoeg te doen en veel geschiedenis te vinden. Hier vertellen we meer over in een ander blog, houd hiervoor onze website en Facebook in de gaten.

 

Rincon is perfect om een beetje rond te struinen en genieten van de kleurrijke gebouwtjes. Rincon is een authentiek Caribisch dorpje, waar u veel locals kunt ontmoeten. Bonaire staat bekend om zijn vriendelijke inwoners, u zult vast merken dat u vaak gegroet wordt. Het is dan ook gebruikelijk (en beleefd) om iedereen terug te groeten. Dit zal zeer gewaardeerd worden.

 

Om terug te komen in Kralendijk, volgt u de bordjes en via de (voor het eiland) lange weg komt u terug naar het centrum. Verderop in het noorden en onderweg naar Kralendijk zijn er nog genoeg andere leuke plekken te ontdekken, maar hier vertellen we een andere keer over.

 

Veel plezier met uw tour!