Verborgen strand

Het verstopte strand Cai tussen de mangrove van Lac Bay is een oase van rust en bevindt zich in het oosten van het eiland. Hier kunt u verschillende soorten vogels spotten of met wat geluk zelfs een schildpad, die zo nu en dan z’n kopje boven water laat zien. De zandweg er naar toe kan erg hobbelig zijn, maar de rit is het meer dan waard.

Nog voor u Cai bereikt passeert u de mangrove, waar met regelmaat grote groepen flamingo’s te vinden zijn. De flamingo’s begeven zich meestal niet ver van de weg, waardoor u deze magnifieke dieren van zeer dichtbij kunt bewonderen. Blijf wel in de auto zitten om de dieren niet te verstoren of weg te jagen.

Wanneer u bij Cai aankomt zijn de bergen met schelpen het eerste wat opvalt. Dit zijn ‘conch’ (kroonslak). Deze zeeslakkensoort leeft op de bodem van Lac Bay en wordt gezien als een delicatesse. Tegenwoordig is de kroonslak beschermd en mogen ze niet meer uit de zee geplukt worden. De schelpbergen liggen er nog als een herinnering aan vroeger.

In tegenstelling tot de meeste stranden op Bonaire is er bij Cai een fijn en zacht zandstrand, waar u gemakkelijk het water in en uit kunt komen. Dit maakt het een zeer geschikt strand voor families met kinderen. In de weekenden gaan lokalen graag naar dit gebied om te picknicken en barbecueën. Op zondagen is het meestal het drukste. Soms treedt er een lokale band op en wordt er lokaal eten verkocht, waar u van mee kunt genieten.

 

Voorkom verrassingen onderweg en regel een goede terreinauto om bij Cai te komen. En een auto huren op Bonaire kan heel eenvoudig bij ons. Bekijk hier ons assortiment.